Årets måske vigtigste PR-udfordring

Årets måske vigtigste PR-udfordring

Af
Sofie Desmareth Riemann, Rådgiver, partner

6. februar 2019
Lørdag den 2. februar kulminerede årets Danmarks Indsamling i Musikkens Hus i Aalborg med DRs store show. RelationsPeople har været med på den intense rejse fra planlægningsfasen til slutspurten.

DR-vært Sofie Østergaard kommer susende ind fra pladsen foran Musikkens Hus, halvt løbende, halvt i gang med at tage sit overtøj af. Hun skal videre til det næste indslag under indsamlingsshowet i Aalborg. Stemningen er i få øjeblikke hektisk, men ellers ganske rolig – lige fra callcenteret med de kendte på scenen til alle organisationerne på 3. sal, der arbejder med de sociale kanaler og tager imod spørgsmål fra danskerne. Showet og indsamlingen er en velsmurt maskine, hvor hver af de 12 organisationer har deres rolle på aftenen.

Sussi og Leo til danmarksindsamlingen

Vært Sofie Østergaard i indslag med Sussi & Leo

Forud for det store indsamlingsshow er gået et utal af frivillige timer fra virksomheder, organisationer og danskere, der har ønsket at give netop deres bidrag til Danmarks Indsamling. RelationsPeople har været heldige at være med på rejsen fra efteråret 2018 til indsamlingen kulminerede lørdag den 2. februar med DRs indsamlingsshow.

Årets resultat

Media relations fra A til Z
Når 12 organisationer, en styregruppe, et produktionsselskab og en tv-kanal skal stable en indsamling på benene, der resulterer i mere end 70 millioner kroner til verdens udsatte, så kræver det en del projektledelse og organisering. Og kommunikationsopgaverne har spændt vidt fra budskabs- og presseplaner over koordinering af frivillige til håndtering af pressen på dagen og meget meget mere.

Mads Steffensen til Danmarksindsamlingen

Mads Steffensen i indslag på pladsen foran Musikkens Hus

Niels Olsen og Sofie Gråbøl i callcenter ved Danmarksindsamlingen

Godt humør i callcenteret, Niels Olsen og Sofie Gråbøl

Fakta om Danmarks Indsamling
Danmarks Indsamling foregår en gang om året, hvor 12 humanitære organisationer og DR går sammen og samler ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande med at nå nogle udvalgte FN-verdensmål. I år var fokus verdensmål 5 ’Ligestilling mellem kønnene’ – og temaet blev således ’verdens udsatte piger’. 

Simon Stenspil og Rosa Kildahl ved Danmarksindsamlingen

Humøret fejlede ikke noget blandt deltagerne i callcenteret, her Simon Stenspil og Rosa Kildahl

Det går årets donationer til
De indsamlede donationer skal nu ud via 12 konkrete projekter og arbejde for verdens udsatte piger, der oplever mishanling og overgreb. Piger, der bliver overfaldet og voldtaget, når de henter vand, der bliver tvunget til at slå ihjel som børnesoldater. Piger der bliver giftet væk til mænd, som kunne være deres fædre og piger, der bliver mødre, mens de selv er børn.

 

Synes du også godt om denne artikel? Sign up til RelationPeoples nyhedsbrev, og vær blandt de første til at modtage vores nyheder.