Toplederkommunikation: Første dataindsamling i forskningsprojekt er afsluttet

Toplederkommunikation: Første dataindsamling i forskningsprojekt er afsluttet

Af
Kristian Eiberg, Adm. direktør, partner
Anders Monrad Rendtorff, Associate Partner

5. december 2018
Forskningsprojektet ’Toplederkommunikation og Fremtidens Rådgiver’ er i en god gænge. Vi har gennemført alle forskningsinterview med rådgivere, vi er så småt gået i gang med toplederinterviews, og vi begynder nu på analysen. Men interessen for vores resultater og konklusioner er stor, og der er allerede nu en efterspørgsel efter at høre om de indledende resultater.

En ny forskningsværdikæde

Mere end 600 siders udskrifter af interviews med rådgivere af topledere er resultatet af 360 timers dataindsamling og -behandling, og fra januar starter vi sammen med lektor Gitte Gravengaard fra Københavns Universitet den forskningsmæssige analyse af data. 

Vejen dertil er et banebrydende co-creation samarbejde mellem på den ene side forskere og på den anden side erfarne rådgivere af topledere. I juni samlede vi for første gang rådgivere til en workshop i København om toplederkommunikation. Her fik vi inspiration til hvilke temaer, vi skulle tage med i vores interviewundersøgelse. 36 rådgiverinterviews senere har vi afsluttet første halvdel af vores dataindsamling, og vi er parallelt gået i gang med den anden halvdel af dataindsamlingen, der omfatter toplederne. 

Læs også: Fem år som topchef: Hvilke krav stiller det til toplederkommunikation?

Store forventninger

Allerede på nuværende tidspunkt mærker vi en stor interesse for og forventninger til hvilke resultater og konklusioner, vi når frem. 

Den 12. november samlede vi de deltagende rådgivere i forskningsprojektet til en workshop, hvor vi præsenterede de indledende resultater efter at have været de første interviews igennem. I december følger vi op med en skriftlig opsamling til deltagerne og vi vil gennem første halvdel af det nye år løbende dele resultater og konklusioner med deltagerne. 

Ugen efter den 19. november præsenterede vi forskningsprojektets undersøgelsesdesign og de indledende resultater for over 150 deltagere i en konference på Københavns Universitet, der var arrangeret af universitetet, DJØF og KI.  

Kommunikationsdirektør Mads Twomey-Madsen fra Pandora fortalte deltagerne på konferencen om sin rolle som toplederrådgiver. Anders Monrad Rendtorff interviewede ham inden konferencen, og det interview kan du læse i denne artikel.

På konferencen blev der lavet en video, hvor både Anders Monrad Rendtorff og Gitte Gravengaard blev interviewet. Du kan se videoen her: 

https://youtu.be/S85KfPdEJio

Københavns Universitet har i en artikel også sat fokus på universitetets samarbejde med RelationsPeople og den fælles indsats for at styrke viden om toplederkommunikation og rådgiverens rolle. 

https://hum.ku.dk/faknyt/2018/november/samarbejde-mellem-bureau-og-forsker-skaber-viden-om-underbelyst-disciplin/

Vi vil naturligvis også skrive om resultater og konklusioner i dette nyhedsbrev og dele med de mere end 80 personer, der indtil videre har meldt for at følge projektet på nært hold. Tilmeld dig her.

 

Hvis du har spørgsmål til forskningsprojektet eller idéer til formidling, er du velkommen til at kontakte enten Anders Monrad Rendtorff på amr@relationspeople.dk /telefon +45 29 40 70 16 eller Kristian Eiberg på kue@relationspeople.dk/telefon +45 22 65 52 51.

Læs også: Vi ved ingenting om toplederkommunikation

 

Synes du også godt om denne artikel? Sign up til RelationPeoples nyhedsbrev, og vær blandt de første til at modtage vores nyheder.