Kristian Eiberg
Administrerende direktør og partner
+45 22 65 52 51
kristian@relationspeople.dk
I 2019 uddeler RelationsPeople sammen med Copenhagen Business School for femte år i træk prisen for det bedste speciale på cand.merc.(kom.). Men hvad er der blevet af vinderne? Vi har talt med Julie Grønhøj Carlsen, Ditte Ipsen og Jonas Terp Ledam og varmer op til dette års prisoverrækkelse.
Alvorligt mange mango smoothies
Ditte Ipsen skrev det bedste speciale i 2017. Hun havde studenterjob i kommunikationsafdelingen i Siemens, hvor hun gik direkte fra studenterjob til fastansættelse. I Siemens løser hun en bred vifte af kommunikationsopgaver inden for agenda-setting, kampagner, CEO support, employee advocacy og meget mere.
”Det var et fantastisk skulderklap at vinde prisen, og det er en dag, som jeg stadig mindes med både glæde og stolthed. Havde jeg kendt jer bedre, havde jeg også indrømmet, at jeg nok stadig har den store, papcheck derhjemme et sted”.
Ditte har oplevet, at cand.merc.(kom.) uddannelsen knytter sig godt til det arbejde, hun har i dag inden for ekstern kommunikation. Udover en kommunikationsfaglig ballast, er nogle af de vigtigste egenskaber, hun har taget med sig fra uddannelsen, evnen til at stille skarpe spørgsmål og en stærk analytisk sans til at kunne se elementer i en større helhed.
Fokus er i øjeblikket på at opbygge et godt netværk, som både danner grobund for samarbejde og sparring. Folkemødet på Bornholm er blevet et godt pejlemærke. I sit første år i 2015 mødte hun en enkelt, hun kendte. Året efter fem, året efter 20, og sådan må det meget gerne blive ved.
Og hvad brugte Ditte så præmien på de 10.000 kr. til?
”Hvor kan man veksle 10.000 til 80.000? Det kan man på Filippinerne, og jeg kan hilse at sige, at du for 80.000 filippinske pesos kan få alvorligt mange mango smoothies”.
Sprang ud som iværksætter
Julie Grønhøj Carlsen skrev bedste speciale i 2015 sammen med Mathilde Astrup Madsen. Julie startede som graduate hos L’Oréal, mens hun og Mathilde lagde sidste hånd på specialet om purpose branding. Her arbejdede hun med PR for Luxe-afdelingen. Et år senere blev hun iværksætter og startede sammen med en partner virksomheden Garden Theory, som laver økologisk sodavand på grøntsager. Efter to år i virksomheden valgte hun at sige stop, da hun blev mor. Lige nu er Julie på barsel, hun skal efter sommer finde ud af, hvad der så skal ske.
”Det var en meget glædelig overraskelse for min specialemakker og mig at vinde. Vi havde slet ikke forventet det, men det var en rigtig god portion selvtillid at få med sig videre med ud på arbejdsmarkedet. Det betød helt sikkert noget for os begge, at vi blev anerkendt for vores arbejde, og at andre fandt vores opgave interessant”.
Julie oplever, at hun har kunnet bruge sin cand.merc.(kom.) uddannelse på mange måder. Først og fremmest har den givet hende en grundlæggende og dybdegående forståelse af sit felt. Hun har nemt kunne navigere og følge med fagligt.
”Min uddannelse har været en rigtig god adgangsbillet. De fleste kender til cand.merc.(kom.), og det gør en forskel”.
På en digitaliseringsrejse
Jonas Terp Ledam skrev bedste speciale i 2016 sammen med Mark Rossil. Jonas er i dag forretningsudviklingskonsulent hos Bech-Bruun. Han ønsker at prøve sig selv af inden for strategi og forretning i en virksomhed, hvor digitalisering er øverst på dagsordenen. I Bech-Bruun arbejder Jonas til dagligt med udvikling og implementering af virksomhedens strategi, herunder digitalisering af forskellige forretningsområder.
”Min specialemakker Mark og jeg har skrevet de fleste af vores opgaver sammen gennem studiet. Det har været nogle super spændende processer, som jeg har lært en masse af – både personligt og fagligt. Med specialet gik det meste op i en højere enhed, og RelationsPeople-prisen blev på den måde et fint billede på vores gode samarbejde, som i dag har udviklet sig til et stærkt venskab.”
Cand.merc.(kom.)uddannelsen har for Jonas været et rigtig fint fundament for en karriere. Selvom han i dag ikke arbejder meget med kommunikation, bruger han ofte de metoder og frameworks, som han blev undervist i på studiet. På kandidatdelen af uddannelsen valgte han desuden at specialisere sig inden for brug af ny teknologi, hvilket han har haft god gavn af siden hen. Specialet handlede om big data.
”Digitalisering fylder rigtig meget i mange virksomheder i disse år – og det er i mange brancher et kapløb om, hvem der hurtigst får organisationen og medarbejderne med på den digitale rejse.”