Anbefalinger til inspiration på farten

Anbefalinger til inspiration på farten

Af
Sofie Desmareth Riemann, Rådgiver, partner

10. april 2019
Om et splitsekund er det påskeferie. Det er den perfekte anledning til at få ny viden og inspiration ind gennem ørerne med gode podcasts. Her er vores bedste tips.

Uanset om du holder påskeferie eller ej, så er der god grund til at få høretelefonerne i ørerne og hente inspiration, mens du cykler, kører i tog eller lægger vasketøj sammen. Vi har samlet nogle af de podcasts, som vi lytter til netop nu. 

Work Life with Adam Grant

Organisationspsykolog Adam Grant tager os med rundt om alle aspekter af arbejdslivet, fx hvordan du knækker koden til at netværke, hvis det ikke siger dig noget, og hvordan du lukker ned for arbejdet, når teknologien siger ’always on’ – her taler Adam Grant bl.a. med Arianna Huffington fra Huffington Post, der har bandlyst emails uden for normal arbejdstid. I et andet afsnit får vi et kig ind i det kreative rum bag The Daily Show – hvordan er man kreativ på kommando, når der dagligt skal produceres skarp satire til et tv-program? Det kræver disciplin og en velsmurt kreativ proces, som, modsat hvad nogen måtte tro, ikke er fyldt med gak og gøgl. En af de vigtigste elementer er tillid blandt tekstforfatterne og et afslappet rum, hvor de kan udvikle.

 

Digitalt

Robotter, kunstig intelligens og bitcoins, det er blot nogle af de emner, som værterne Chris Lehmann og Esben Hardenberg tager op i deres podcast om alt, hvad der rører sig på den digitale scene. Ingen brancher kan undsige sig den digitale udvikling, og podcasten er det perfekte vindue ind til mere detaljeret viden om teknologi.

 

Klog på sprog

For sprognørder er dette den perfekte nørdepodcast. Fx tager vært Adrian Hughes emner op som hadsk sprog, den gode replik i et interview med manuskriptforfatter Jenny Lund Madsen (bl.a. Bedrag) og vigtigheden af sprog som våben i et dobbeltinterview med forfatter Sara Omar til bogen Dødevaskeren og Morten Pape (Guds bedste børn). 

 

Kforum Podcast

Branchens nyeste skud på stammen inden for k-podcast. Serien tager et traditionelt afsæt, hvor vært Morten Gade i hvert afsnit taler med en ny profil inden for k-branchen, som kan gøre os klogere på sit felt. Fx får vi indblik i, hvorfor Michael Jeppesen mener, at alt for mange virksomheder har alt for lidt forståelse for deres målgruppe, eller hvorfor Maria Steno mener, at mange virksomheder er uforberedte, når de går ind i en lobbyindsats. 

 

Succeskriteriet

Iværksætteri har fået et fantastisk boost bl.a. med programmer som ’Løvens Hule’ på DR og podcasten ’Succeskriteriet’. Vært Ane Cortzen sætter fokus på en række emner inden for iværksætteri, og selvom du ikke er iværksætter, så er der ideer gemt i hvert afsnit. Fx deler uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers ærligt ud af personlige erfaringer og råd, om hvor vigtigt det er at turde fejle. Hvilket Morten Lund (Skype) i et andet afsnit kan nikke genkendende til, efter han gik konkurs med Nyhedsavisen. Men han kæmpede sig tilbage og er nu i luften med det storstilede containerhotel-projekt: Poshtel (du har måske hørt om The Krane i nordhavnen, som er Poshtel-elementer). Serie-techværksætteren Nikolaj Nyholm kan også berette om, hvordan folkene bag det verdensomspændende computerspil Minecraft havde forsøgt sig med mere end 50 tidligere computerspil, inden de slog igennem. Det handler om kreativitet, vilje og hårdt arbejde. Måske får du lyst til at starte en ny virksomhed efterfølgende, det gjorde vi.

 

Alle podcasts kan findes på iTunes, eller der hvor du typisk henter dine podcasts.

God lytning. God påske.

 

Synes du også godt om denne artikel? Sign up til RelationPeoples nyhedsbrev, og vær blandt de første til at modtage vores nyheder.