Jingle books: Det skal vi læse i juleferien
Julen er lige om hjørnet, og vi har traditionen tro samlet vores egen julelæsning til din inspiration. Nogle kaster sig over tung faglitteratur, mens andre vil nyde julen med både klassisk og nyere skønlitteratur. Glædelig jul og god læsning!
Alexandra
”I sommer gik jeg i gang med ’Anna Karenina’, og jeg er ikke nået særligt langt, for den er svær. Her til jul holder jeg ikke mere ferie end de indlagte helligdage, så at sætte endnu en bog på listen er nok lidt for ambitiøst for mig. Men jeg kan sige så meget, at den næste bog i køen er ’Kudos’ skrevet af Rachel Cusk.”
“Mennesker er så interessante – også dem der ikke er det – og Kudos er en fortælling om en kvindes møde med nye mennesker og deres samtaler, der leder til store spørgsmål og konklusioner. Det kan ikke blive andet end interessant.”
Anders
”Juleferie. Måske julefred. Og sikkert et par julegaver. Jo jo, julen kommer igen i år. Læsning bliver der selvfølgelig ikke meget tid til. Er lidt afhængig af julegaver. Så jeg kan da fortælle, hvad jeg har skrevet på ønskelisten. Det er fx musik: Bob Dylan – ’Den Moderne Sang’, som jeg tror bliver usædvanligt dejlig at læse. Med soundtracket on the side. Fodbold: ’Expected Goals’, som er historien om, hvordan data erobrede fodbold – og forandrede det… Lyder det ikke tilpas spændende? Spænding: Jo Nesbø er bare i særklasse, og ’Blodmånen’ forventer jeg både at få og derefter læse. Hurtigt. Endelig et tip: Jeg har tidligere nævnt Hernan Diaz. Jeg læste ’I det fjerne’ tidligere på året. Nu har jeg lige læst ’Tillid’. Lad mig anbefale ham igen. Læs alt hvad du kan finde af ham…”
Jens
”Skal jeg være høflig, eller skal jeg være ærlig?”
”Hvis man som rådgiver føler behov for at være en anelse kritisk over for sin chef, kollega eller kunde, kan det nogle gange være godt at få tilladelse og tilgivelse på forhånd.”
”Hvis jeg skulle være høflig, ville jeg angive, at jeg i juleferien ville glæde mig til at læse bogen ’The Communications Advisor’, der er skrevet af Gitte Gravengaard, Kristian Eiberg og Anders Monrad Rendtorff. Det ville klæde mig. Dels fordi to af forfatterne, Kristian og Anders, henholdsvis er min chef og gode kollega, dels fordi jeg faktisk har læst tre af kapitlerne fra den praktiske del samt fået dem gennemgået og oversat/konkretiseret af de to. Bogen er en øjenåbner. Og anbefalelsesværdig.”
”Høflig eller ærlig? I denne sammenhæng er det høflig og ærlig.”
”Det ærlige svar er, at jeg vil kaste mig over Dan Browns ’Oprindelse’. For snart mange år siden fik jeg ’Engle og dæmoner’ af en god ven, og jeg tog hul på den mod slutningen en ferie. Og manglede blot nogle få sider, da vi landede i Kastrup. Jeg var den sidste, der kom ud af flyet – og havde forinden ikke bidraget overhovedet til at få pakket grej og unger sammen. Jeg ville nå at læse afslutningen på den hæsblæsende roman. Siden har jeg været fan af Dan Brown. Indrømmet – jeg er en litterær plebejer, ligesom jeg er mere til Matador-mix end belgisk chokolade.”
“Den tykke ’Oprindelse’ har alt for længe ligget og lokket … og nu skal det være. Julen varer længe.”
Kristian,
”’Annas Sang’ udkom tidligere i år og er skrevet af jazzmusikeren Benjamin Koppel. Han er en erfaren herre ud i det musikalske, men dette er hans debutroman. Det er en moppedreng på 500 sider – og ja, den skal læses analogt – og rammen for denne slægtsroman er primært det jødiske miljø i København i perioden op til og under den tyske besættelse af Danmark. Historien om Hannah Koppelman er inspireret af Benjamin Koppels egen familie. Det er en historie om pligt, ensomhed, krig og kærlighed, og baseret på de meget flotte femstjernede anmeldelser er der noget at se frem til.”
Mai
”I sommer gik jeg i gang med Thomas Korsgaards Tue-trilogi. Jeg kom godt igennem både første og anden bog. Derfor er jeg nu klar til at læse den tredje og sidste bog i serien ’Man skulle nok have været der’.”
”Tue-trilogien har ramt et helt specielt sted for mig. Historien foregår i Skive i 00’erne, hvor vi følger Tues opvækst fra barn til teenager til voksen. Da jeg selv var barn og teenager i 00’erne og endda er opvokset kun omkring 50 km fra Skive, er der mange ting, jeg kan genkende i fortællingen. Heldigvis er min historie ikke helt så akavet, tragisk og til tider uhyggelig som Tues.”
Michala
“Jeg er stadig ikke den bedste til at få sat mig ned og læst i mine mange bøger. Denne jul forsøger jeg mig med ’Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag’ af Morten Münster, som jeg har glædet mig til at kaste mig over. Jeg er nemlig helt vild med alt, hvad der omhandler menneskelig adfærd, psykologi, neuromarketing, nudging og lignende. Jeg glæder mig til at blive endnu klogere på adfærdsdesign og hvordan det kan bruges til at skabe forandringer. Når jeg har brug for en pause fra det faglige eller læselysten fejler, vil jeg ty til min guilty pleasure og se nogle af Prime Videos nye danske realityserier som ’Nicklas Pranker’, ’En Svedig Date’ og ’The Bridge’.”
Monica
”Jeg vil gerne læse ’Råb i støvregn’ af Yu Hua, fordi hans historier er interessante og handler om en tid i Kina, som jeg ikke ved så forfærdeligt meget om.”
Nikoline
”Jeg skal for tredje i år i streg læse ’Den Frivillige’ af Jack Fairweather, som er en sand beretning om modstand og heltemod i mødet med nazismens ufattelige ondskab.”
”Meget spændende! Så den læser jeg selvfølgelig en gang til!”
Sofie
”Der bliver smæk på i denne arbejdsgiverjul. Fokus bliver for mit vedkommende på samvær, og så kommer læsningen som et glædeligt cherry-on-top, når det lykkes. Jeg skal helt sikkert have læst den meget overskuelige ’De fem dysfunktioner i et team’ af Patrick Lencioni færdig. Selvom det egentlig er en fagbog om ledelse og opbygning af teams, så er den skrevet som en prosafortælling, hvilket er meget forfriskende. Patrick Lencioni illustrerer i bogen de fem væsentligste årsager til, at et team ikke fungerer: fravær af tillid, konfliktskyhed, manglende commitment, undgå at holde hinanden ansvarlige og uopmærksomhed på resultater. Det er en god reminder for alle, der arbejder i teams, og jeg kan kun anbefale den.”
”Hvis der skulle åbne sig en eftermiddag på sofaen for mig, så vil jeg smide en af disse to bøger fra min reol ind i ligningen: ’11%’ af Maren Uthaug, det er hendes nyeste bog, som skildrer et fremtidsscenarie med meget få mænd tilbage i samfundet eller ’Pige, kvinde, andet’ af Bernardine Evaristo, som er en fortælling om moderne kvindeliv – den har fået virkeligt gode anmeldelser, og jeg ser frem til begge læseoplevelser.”
Vita
”Jeg holder jo meget af Anders And-blade, men hvis jeg skal have lidt mere spænding, så læser nok igen ’Hvor flodkrebsene synger’ af Delia Owen. En helt fantastisk medrivende roman om en ung kvinde, ”marskpigen”, som må klare sig helt alene i North Carolinas vildmark i 60erne, uden familie, blot med dyr og natur som sine eneste venner. Bogen er ikke til at slippe, og er faktisk også netop blevet filmatiseret.”
Hvis du er mere til faglig fordybelse i julen har vi også to gode artikelsamlinger, du kan kaste dig ud i.
Find vores artikelsamling om employer branding her.
Find vores artikelsamling om toplederkommunikation her.
God sommer!