• Om os
  • Ydelser
  • Cases
  • Inspiration
  • People
  • Job
  • Kontakt
  • Bog
  • Søg
  • Da
  • En
RelationsPeople
3 trin til forarbejdet i din influencer-kampagne
+ Tilmeld nyhedsbrev

3 trin til forarbejdet i
din influencer-kampagne

Nikoline
Nikoline Meincke Larsen

Rådgiver
+45 40 26 16 63
nikoline@relationspeople.dk

Influencer marketing lever i bedste velgående på trods af den seneste tids diskussioner i medierne. Men hvordan får du det fulde udbytte af arbejdet med influencers, og hvad kan din virksomhed bruge det til? Over de næste tre nyhedsbreve giver vi dig mulighed for at lære mere om, hvordan du kan udnytte influencernes data før, under og efter en influencer-aktivering. Denne artikel tager udgangspunkt i arbejdet med data før en aktivering.

27. februar 2020

Der findes et utal af fremgangsmåder i arbejdet med influencers og den data, de genererer. Hvis du vil have det optimale ud af din influencer-aktivering, anbefaler vi, at du begynder at arbejde systematisk og analytisk med dataene. Når din virksomhed placerer en traditionel annonce i et online eller print magasin, er mit gæt, at du også har gjort dig nogle tanker om, hvem din målgruppe er, og hvor mange du forventer at nå med din annonce? På samme måde bør du betragte influencer marketing.

Du skal gå data efter i sømmene, inden du starter en aktivering. Det kan dog være temmelig uoverskueligt, hvordan du skal gribe den store mængde data an og gennemskue, hvilke områder du skal have fokus på. Vi giver dig her et bud på, hvordan du kan gøre det mere overskueligt.

Systematiser den rigtige mængde data
Data kan og skal ikke stå alene, og influencer marketing handler først og fremmest om troværdighed. Du skal kunne se produktet i influencerens univers og have en klar følelse af, at personen er den rette til at føre din kampagne. Brug noget tid på også at søge efter influencers, som i forvejen har nævnt dit brand, da det kan give den allerbedste forudsætning for et godt samarbejde. Når det er gjort, sæt da tid af til at gå influencernes data i gennem ud fra de målsætninger, som du har sat for din kampagne. På den måde får du en idé om, hvorvidt de influencers, som du har valgt ud fra mavefornemmelse og troværdighed, også kan præstere de tal, der er gavnlige for din kampagne.

Hos RelationsPeople benytter vi os af et skema i stil med nedenstående. Skemaet er lavet i forbindelse med en igangværende influencer-kampagne, hvor vi har systematiseret den mængde information, der er relevant for netop denne kampagne. Ønsket var at øge kendskabet til det pågældende brand i en specifik målgruppe, og vi gik derfor efter influencers med en målgruppe bestående af kvinder over 24 år og influencers, som potentielt havde mulighed for at nå langt ud i deres følgerskare.

Sådan et skema giver hurtigt et billede af, at vi rammer den rigtige målgruppe, samtidig med at vi kan se, hvor mange vi kan ’forvente’ (Avg. reach/gennemsnitlig rækkevidde), at hver enkelt influencer rent faktisk når ud til. Skemaet er vejledende og kan justeres, alt efter hvilke målsætninger du har sat for din kampagne.

Skema

Brug din mavefornemmelse – men gør dit fodarbejde
I en nylig dansk undersøgelse svarede 43 procent af de deltagende virksomheder, at de ikke verificerer influencerens data inden et samarbejde. Det er interessant, at så mange virksomheder blindt stoler på, at de rammer den rigtige målgruppe uden selv at tjekke op på tallene. Der kan være rigtig stor værdi i at undersøge influencernes data, inden du kaster dig ud i et samarbejde, så du ikke bruger tid eller penge på influencers, som måske slet ikke rammer din ønskede målgruppe.

Ved at tjekke op på influencerens data, kan du også verificere hvor stor en procentdel af deres følgere, der f.eks. er fra Danmark, hvilket er meget vigtigt, hvis dit brand eller produkt udelukkende henvender sig til det danske marked. Og selvom det umiddelbart kan virke uigennemskueligt, findes der efterhånden mange værktøjer til at løse den opgave. Et af vores foretrukne dataværktøjer er Woomio, der hurtigt giver et overblik over, hvorvidt din målgruppe stemmer overens med influencerens. Woomio er en platform, som gennem en betalt konto giver adgang til data som reach, impressions og engagement hos over 34.000 danske [også internationale] Instagram, Facebook, Blog og YouTubeprofiler.

I Woomios system kan du også se, hvor mange mennesker influenceren potentielt når ud til i målgruppen samt hvor mange mennesker, som interagerer med indholdet (likes og kommentarer). Det ser du under average reach og average engagement. En influencer kan altså godt have et tårnhøjt følgertal, hvilket er nemt at lade sig forføre af, uden at nå en særlig stor procentdel af disse følgere eller have en meget lav procentdel, som interagerer med indholdet.

Hvornår er average reach og avarage engagement godt hos en influencer? Som tommelfingerregel arbejder vi ud fra teorien om, at hvis en influencer (med mere end 10.000 følgere) i gennemsnit formår at ramme 40-50 procent sine følgere eller højere, så er det et godt pejlemærke for, at influenceren er god til at komme ud og blive set af målgruppen.

I forhold til average engagement er der delte meninger. På verdensplan siger man, at influencers med over 10.000 følgere har et gennemsnitligt engagement på lidt over 3 procent. Så hvis dit formål med aktiveringen er engagement, så kan du som tommelfingerregel gå efter influencers med 3 procent eller højere i din udvælgelse. Derudover kan du med fordel undersøge forskellen på influencerens engagement på ikke-sponsorerede posts og sponsorerede posts for at skabe en idé om, hvorvidt influenceren også er god til at engagere målgruppen på sponsorerede indlæg.

Hold løbende øje med din data
Udover udarbejdelse af skemaet, som skal hjælpe dig før din aktivering, så gør dig selv den tjeneste at udarbejde et oplæg med strategien for aktiveringen, hvilke formål den tjener, samt hvilke målbare KPI’er (reach, engagement, salg osv.), som du gerne vil opnå. Det vil gøre dit arbejde både under og efter kampagnen meget lettere. Samtidig er det vigtigt, at du holder øje med den data, som kampagnen generer, mens den kører og ikke venter med at se på resultaterne, til den er afsluttet. På den måde har du mulighed for at tage en dialog med influenceren, hvis vedkommende ikke leverer den data, som har været forventet. Vi anbefaler derfor, at du hele tiden holder øje og gemmer det indhold, som influenceren genererer.

Hvordan du bedst systematiserer og analyserer på den data, du løbende får under en kampagne, vil du kunne læse om i næste nyhedsbrev. Vil du i mellemtiden blive lidt klogere på influencer marketing og Woomio, kan du se mere lige her.

Læs også: 3 tips: Sådan evaluerer du din influencer kampagne

Tilmeld nyhedsbrevNikoline Meincke LarsenArtiklerInfluencer marketingPublic relations
Artikel
Målbare data eller mavefornemmelse? Her er hvad du bør overveje, når du vælger influencers til jeres kampagne
RelationsPeople Kommunikationsbureau
by Anita Østergaard Sørensen
Influencer marketing
I dag måler de fleste brands på deres influencer-indsatser vha. data. Og det bør man også gøre. Mange vægter derimod mavefornemmelsen, når der skal vælges influencers, for det er vigtigt, at influenceren passer til brandet. Men hvilke parametre skal du egentlig prioritere, når du skal vælge den rigtige influencer til et betalt samarbejde? Her følger vores bud.
Artikel
Kender du værdien af influencer indsatser?
RelationsPeople Kommunikationsbureau
by Sofie Desmareth Riemann
Influencer marketing
Brands og virksomheder rykker i stigende omfang deres annoncebudgetter fra traditionel annoncering til influencer-aktivering. Men få kender de korrekte data på rækkevidde og resultater af samarbejderne. RelationsPeople er dykket ned i området og har fået en række svar fra influencer-dataeksperten Zeth Edwardsen.
Artikel
Samarbejder med influencers. Undgå skjult-reklame
RelationsPeople Kommunikationsbureau
Influencer marketing
Sender du gaver, giver procenter eller inviterer influencers til events i håb om at få lidt omtale af dit brand? Så er der nu opdaterede pejlemærker fra Forbrugerombudsmanden for, hvordan og hvornår influencers skal markere indlæg som reklame.
ArtikelRelationsPeople-prisen
Hvad er potentialet i outdoor marketing?
RelationsPeople Kommunikationsbureau
Public relations
Gennem de sidste ni år, har vi hos RelationsPeople uddelt en pris for det bedste cand.merc.(kom.)-speciale i samarbejde med Copenhagen Business School. Det er et samarbejde, der har til formål at rette fokus på og hylde de studerende, der har formået at levere et værdifuldt kommunikationsspeciale, som afslutning på deres lange uddannelse.
Artikel
LinkedIn har fået en ny annoncefunktion – og den kan sætte fut i jeres thought leadership positionering
RelationsPeople Kommunikationsbureau
by Anita Østergaard Sørensen
Public relationsThought Leadership
LinkedIn er et oplagt sted for virksomheder, ledere og medarbejdere at positionere sig, rekruttere, sælge, brande sig og interagere med en målgruppe. Den gode nyhed er, at det nu er blevet en hel del nemmere vha. LinkedIns nye annonceformat, ’thought leader’-annoncer. Og det er heldigvis ikke svært at gøre brug af.
Artikel
Hvor svært kan det være at få en forsideartikel i Børsen?
Hvordan får man PR og marketing til at arbejde sammen?
KampagnerPublic relations
Hvorfor har journalisten ikke vinklet historien, som vi ønskede det? Og hvorfor endte hele vores social media kampagne i en shitstorm? Det er blot nogle af de spørgsmål, som virksomhedens marketingafdeling ofte står med, når kampagnen ruller – og man måske ikke lige har fået involveret PR-afdelingen i tide, eller måske ikke helt har styr på, hvad PR i grunden er for en disciplin.

RelationsPeople
Vester Farimagsgade 41
1606 København V

Tilmeld nyhedsbrev

Behandling af persondata

Skift cookieindstillinger

facebookinstagramlinkedin