Stå stærkere i kampen om talenterne
Vil du vide mere?
Kontakt:
Kristoffer Kej
Medarbejdere med de rigtige kompetencer er afgørende for, at virksomheder får succes og udvikler sig. For at fastholde og tiltrække disse medarbejdere skal man fremstå som en attraktiv arbejdsplads, der matcher de forventninger, som lige præcis disse medarbejdere har. Metoden til at udvikle et godt employer brand er analyse, strategi og solidt grundarbejde, så employer brandet afspejler den kultur og den virkelighed, man møder på arbejdspladsen.
Sådan arbejder vi med employer branding
Et stærkt employer brand hjælper med at tiltrække de rigtige medarbejdere – og med at holde på dem, man helst ikke vil miste. Det kan have stor værdi, for omkostningerne ved et ubesat job eller ved at miste de dygtige folk kan være store – særligt når det gælder ledere og specialister – og det kan koste konkurrencekraft ikke at have de bedste folk på vigtige poster. Fokus på employer branding med et solidt employer brand sikrer, at I fortæller den samme historie på tværs af organisationen. Og det forpligter både den øverste ledelse, linjeledere og HR til at leve op til, at fortællingen rent faktisk holder, når nye medarbejdere møder virkeligheden i hverdagen.
Det er vigtigt, at employer branding er autentisk og forankret i organisationens kultur og værdier. Derfor tager udviklingsarbejdet bag et nyt employer brand altid afsæt i analyse og strategi. Vi har gennem årene udviklet metoden og processen, og nedenfor har vi kort beskrevet de fire faser, som et typisk employer branding-projekt er baseret på.
Analyse – forstå udfordringer, styrker og svagheder
Analysen har to overordnede formål. For det første skal man have afdækket udfordringen for at sikre, at det rigtige problem bliver løst, og at employer brandet bidrager til forretningen. For det andet skal man sikre en god forståelse for arbejdspladsens styrker og svagheder for at udvikle autentisk employer branding.
Strategi og employer value proposition (EVP) – sæt retning og vælg den rigtige position
I denne fase skal rammerne for arbejde med employer branding formuleres med baggrund i analyseresultaterne. Strategien tager udgangspunkt i de identificerede udfordringer og formulerer på den baggrund målsætninger, prioriterede målgrupper, indsatsområder og eventuelt en kanalstrategi. Strategien kan også sætte hjørnesten i forhold til roller og ansvar i organisationen. Et employer value proposition (EVP) skal være autentisk og afspejle organisationens sande styrker. Men den må også gerne emme af ambition eller af en kultur, som kunden gerne vil skabe. Det vigtigste er, at den ikke bare er attraktiv, men også at den tiltrækker de rigtige. Kandidaterne skal kunne aflæse, om de er et rigtigt match både kulturelt og fagligt gennem organisationens employer branding.
Kreativ platform – find jeres eget udtryk
I denne fase skal EVP og strategi omsættes til et stærkt visuelt og kreativt koncept, der definerer det udtryk, kundens employer brand skal have. Platformen kan eksempelvis indeholde guidelines til billedstil, beskrivelse af stil og tone, særlige grafiske elementer, og hvordan employer brandet forholder sig til organisationens overordnede visuelle identitet.
Eksekvering – kom godt ud over rampen
I den sidste fase udrulles koncept og strategi. Når hverdagen rammer, er det vigtigt at holde fast i de overordnede rammer, men selvfølgelig også være fleksibel og åben for at lære af erfaringerne og justere i både strategi, budskaber og visuelt udtryk undervejs.
Er du interesseret i at vide mere om vores arbejde med employer branding? Så download vores artikelsamling om employer branding.
Se eksempler på vores arbejde med employer branding her: Udvikling af employer brand for at styrke rekruttering og Employer branding-platform til mange medarbejdergrupper