• Om os
  • People
  • Cases
  • Inspiration
  • Job
  • Kontakt
  • Ydelser
  • NYHED
  • Da
  • En
RelationsPeople

Fem tips: Brug e-mail marketing i din employer branding

E-mail marketing er en uundgåelig komponent i særligt onlineforretningers marketingmix - men hvad kan det gøre for dig, der arbejder med rekruttering eller employer branding? Vi har samlet fem tips til, hvilke redskaber fra e-mail marketing du med fordel kan anvende i din employer branding-strategi.

Den 27. september 2021

 

E-mail marketing kan for mange virke som en forældet kanal. Tænk bare over, hvor mange e-mails du gennem årene har slettet uden overhovedet at åbne dem. Alligevel lever kanalernes dinosaur i bedste velgående både inden for marketing- og PR-disciplinen. Det skyldes, at e-mail er særligt egnet til både 1-1 kommunikation, brede udsendelser samt sikker og fortrolig kommunikation, og det gør kanalen til en af de stadig mest brugte.

Et af de mest effektive greb inden for e-mail marketing er mersalgs-e-mails. De fleste, der handler online, har med garanti også prøvet efterfølgende at modtage en e-mail, hvori en lignende eller relateret vare bliver foreslået. Men selvom e-mail marketing oftest bruges til at sælge helt konkrete produkter, kan man med fordel anvende flere af grebene i sin employer branding-strategi. Når alt kommer til alt, er der ikke den store forskel på, om det er et produkt eller en arbejdsplads, man ønsker at gøre attraktiv for sin målgruppe. Og så er det jo et kæmpe plus, at der i medarbejderrejsen allerede er adskillige touchpoints, hvor e-mail er den naturlige kommunikationsform.

 

Brug medarbejderrejsen aktivt

Vi har ved flere lejligheder talt om medarbejderrejsen, da den er et godt værktøj til at få defineret de touchpoints, man har med medarbejderen. Når I har kortlagt, hvor på rejsen kommunikationen foregår med medarbejderen, er næste skridt at definere hvilke medier og kanaler, der skal anvendes ved de enkelte touchpoints. Du vil nok opdage, at svaret ofte er e-mail – og du bør derfor også arbejde struktureret med din e-mail-kommunikation her. Kvittering for en modtaget jobansøgning kan være afgørende for, hvordan din virksomhed fremstår i øjnene på en kandidat, ligesom vi også tidligere har skrevet om vigtigheden af afslag både til kandidater, der går videre i processen, men også dem, der ikke kommer i betragtning til stillingen. Her kan man låne direkte fra ovennævnte mersalgs-e-mail, for måske kandidaten ikke passede til den søgte stilling, men det kan være, at I har en anden stilling ledig, som ville være helt rigtig til den pågældende kandidat. Kort sagt – er der nogle steder i medarbejderrejsen, hvor en e-mail måske ville skabe mere værdi for både employer brand og virksomhed?

 

Læs mere om medarbejderrejsen i vores artikelsamling

 

Fremhæv jeres kendetegn

Et af formålene med employer brandet er at definere arbejdspladsen over for potentielle og nuværende medarbejdere. Hvad er det for en kultur, der hersker på arbejdspladsen? Hvordan adskiller I jer fra lignende virksomheder? Hvilke kendetegn er unikke for lige præcis jer? Hvis I ikke allerede har gjort det, kan disse spørgsmål hjælpe jer med at indkredse de mest centrale elementer i jeres employer brand og få sat nogle konkrete ord på jeres værdier – for netop disse ord skal I bruge i jeres e-mail-strategi. På den måde sikrer I overensstemmelse mellem den måde, I kommunikerer om jer selv på diverse platforme, og hvordan I kommunikerer direkte med kandidaten. Hvis I arbejder meget i teams, så skriv gerne at I håber medarbejderen trives ved at løfte i flok. Hvis der ikke er en forventning om, at medarbejderen sidder på kontoret fra 8-16 hver dag, så brug ordet fleksibel om jer selv, da det skaber autenticitet og sammenhæng mellem sprog og handling. Ideen om et fælles ordforråd gælder i øvrigt på tværs af alle kanaler – læs fx, hvordan du aktiverer employer brandet i dit stillingsopslag.

 

Keep it simple

Lige så vigtigt det er at anvende og dele jeres værdier, lige så vigtigt er det ikke at overvælde jeres målgruppe med en masse forskellige budskaber. Det handler om at skære jeres e-mails ind til benet – brug værdierne aktivt, og hav få budskaber i hver mail.  En e-mail om, at I søger ny medarbejder skal ikke blandes sammen med information om jeres forretningsstrategi, selvom man godt kunne tænke, at en ny medarbejder ville synes, det var spændende. Fokuser i stedet på hovedbudskabet, nemlig jagten på en ny medarbejder, og læg i stedet relevante links ind i teksten til fx forretningsstrategi. På den måde giver du kandidaten flere muligheder for at bevæge ind på din side og øger desuden chancen for, at der bliver skabt et match mellem indhold og modtager.

 

Tænk kreativt

Et simpelt, men ekstremt effektivt greb, er at anvende kreativt materiale i sine e-mails. Flere statistikker peger på, at især video kan øge både din open rate og din click-through-rate drastisk– altså andelen af modtagere, der klikker på et link i din e-mail. Hvis man starter helt fra scratch, findes der adskillige gode guides til at komme godt fra start, men hvis man allerede har videoer af medarbejdere og arbejdspladsen liggende som del af sin employer branding, er de oplagte at aktivere i sin e-mail-strategi. Mange virksomheder har videomateriale, hvor medarbejdere fortæller om arbejdspladsen eller viser rundt på kontoret. Hvis I ikke har den type materiale liggende endnu, kan I sagtens starte med at hive telefonen op af lommen. Det behøver ikke være en stor og dyr produktion for at være autentisk – især hvis I gerne vil vise arbejdspladsen frem på en måde, der afspejler hverdagen og kulturen i virksomheden.

Tænk også gerne mere overordnet på selve designet i jeres e-mail. Hvis I arbejder meget struktureret og ordentligt, så nytter det ikke noget, at jeres e-mails ligner noget, en tredjeklasse har klasket sammen i billedkunst. Husk på de kendetegn, I fremhævede i punktet ovenfor. Hvilke ord brugte I til at beskrive jer selv? De ord skal også kunne genkendes, når man kigger på designet af jeres e-mail, både i layout, i formuleringerne og i de valgte kreativer, hvad end det er billeder eller video.

 

Det vigtigste element

Uanset om jeres e-mail har til formål at søge kandidater til en ledig stilling, underbygge employer brandet med en nyhed om jeres virksomhed eller give afslag til en ansøger, er det vigtigt at have en tydelig call-to-action (også kendt som CTA) – en knap eller et tydeligt link, der opfordrer modtageren til at handle. Den gode call-to-action sender modtageren hen på en side, der ligger naturligt i forlængelse af det, modtageren klikkede på i første omgang, mens en dårlig call-to-action sender modtageren hen på en side, hvor personen selv må klikke rundt for at finde den information, der blev lovet i første omgang. En god call-to-action kunne eksempelvis være at sende modtageren hen på en job-side, hvis e-mailen handler om, at I søger en ny medarbejder. Man kan godt have flere call-to-actions i en e-mail, så længe det overordnede budskab handler om det samme – så øger man også chancen for, at modtageren klikker videre ind på ens side.

Selvom e-mail marketing og employer branding ikke typisk plejer at gå hånd i hånd, håber vi, at vi med disse fem tips både har hjulpet dig godt på vej til at bruge e-mail marketing i din employer branding-strategi, men også at vi har inspireret dig til at tænke ud af boksen og mikse og matche de forskellige discpliner i dit daglige arbejde.

Tilmeld nyhedsbrevArtiklerEmployer Branding

Hent vores artikelsamling om employer branding her

Artikel
Et stærkt employer brand kan ikke bygges på kommunikation alene
by Kristoffer Kej
Employer Branding
En fire dages arbejdsuge, mulighed for at vælge sin egen leder eller hjemmearbejde ad libitum. Der er hos mange virksomheder et stort pres for at udvikle sig som arbejdsplads for både at tiltrække medarbejdere og for at styrke tilknytningen hos de gode folk, der allerede er ansat. Arbejdspladsen skal i sig selv være attraktiv, og her kommer vi som kommunikatører til kort. Vi kan hjælpe med at formidle styrkerne til potentielle kandidater, men kan ikke alene forandre arbejdspladser og organisationer. Derfor skabes gode employer brands oftest i et samspil mellem kommunikation, HR og den øverste ledelse.
Artikel
Ny undersøgelse: De bløde værdier batter i employer brandingen
by Kristoffer Kej
Employer Branding
Der er kamp om medarbejderne, og virksomhedernes employer brands skal stå skarpt, hvis det skal lykkes at finde de bedste talenter og specialister. RelationsPeople har sammen med Marketminds gennemført en undersøgelse, der viser, at de bløde værdier bør have mere fokus.
Artikel
Guide: Tiltræk de rigtige kandidater med organiske jobopslag på LinkedIn
by Anita Østergaard Sørensen
Employer Branding
Arbejder du med jeres employer branding eller rekruttering, ved du sikkert, at LinkedIn rummer gode muligheder for at komme i kontakt med relevante kandidater. Men du har måske også oplevet forskellig grad af succes, når du publicerer jobopslag for at gøre opmærksom på en åben stilling. Derfor får du her et par gode råd til, hvordan du får mest muligt ud af dit jobopslag på LinkedIn– og hvordan du helt praktisk bærer dig ad.
Artikel
Rekruttering og betalt annoncering på LinkedIn: Sådan rammer du de rigtige kandidater
by Anita Østergaard Sørensen
Employer Branding
Arbejder du med din virksomheds employer branding og rekruttering, ved du formentlig, at jobopslaget på LinkedIn er et grundlæggende værktøj. Men leder du efter kandidater med en speciel profil, og vil du være helt sikker på, at du når ud til dem, så bør du kaste dig ud i betalt annoncering på LinkedIn. Her får du en praktisk guide, der hjælper dig med at komme godt i gang med din annoncering af jeres åbne stilling på LinkedIn.
Artikel
Tiltræk medarbejdere med employer branding
by Kenneth Grothe Toustrup
Employer Branding
Ledigheden falder fortsat, og der er kamp om at tiltrække medarbejdere. Det gælder ikke mindst de unge, der er i høj kurs. Her kommer en række råd og indsigter, der kan hjælpe med at få den ombejlede gruppe i tale.
Artikel
Employer branding på LinkedIn
by Anita Østergaard Sørensen og Kristoffer Kej
Employer BrandingLinkedIn
Uanset om organisationer generelt har et godt tag om employer branding eller ej, så møder vi stort set altid de samme spørgsmål og udfordringer fra vores kunder, når deres employer branding skal ud at leve på LinkedIn. Her giver vi en praktisk lynguide til, hvordan I kan få sat jeres arbejde med employer branding på LinkedIn i system.

RelationsPeople
En del af PeopleGroup

Vester Farimagsgade 41
DK 1606 København V

Tilmeld nyhedsbrev

RelationsPeoples
behandling af persondata

cookie-indstillinger
facebookinstagramlinkedin
Dette site bruger cookies. Acceptér - Afvis eller gå til cookie-indstillinger for at ændre dine præferencer. Læs mere
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Analytics

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Uncategorized

Undefined cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

Advertisement

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Gem & Acceptér