• Om os
  • Ydelser
  • Cases
  • Inspiration
  • People
  • Job
  • Kontakt
  • Bog
  • Søg
  • Da
  • En
RelationsPeople
Månedens Profil: Brug følelser og aktivering i din employer branding kampagne
+ Tilmeld nyhedsbrev

Månedens Profil:
Brug følelser og aktivering i din
employer branding kampagne

Kristian RelationsPeople
Kristian Eiberg

Administrerende direktør og partner
+45 22 65 52 51
kristian@relationspeople.dk

Hvordan kommer man fra en employer branding platform til en kampagne, der rammer følelser og skaber engagement i målgruppen? Her kommer vi som corporate communications eller human ressources eksperter på både kunde- og bureausiden ofte til kort. Hvad gør man så? Et samarbejde med et reklamebureau er én vej af gå for at få adgang til de kritiske kompetencer.

16. juni 2020

Da Martin Vibe Jacobsen som projektleder på Wibroe, Duckert & Partners i 2008 deltog i det første employer branding projekt med RelationsPeople var det hans første. Siden er det blevet til et samarbejde om 10 fælles employer branding projekter for danske og internationale virksomheder. Martin er i dag CEO i reklamebureauet The Unicorn.

Hvad bidrager et reklamebureau med?

Lad mig starte et andet sted. Konsulenter på et kommunikationsbureau er gode til at designe processer, lave analyser, destillere hovedbudskaber og udvikle en employer value proposition. Som reklamebureau møder vi et employer branding projekt, når det skal oversættes til kommunikation, der kan skabe følelser og engagere målgrupperne. Ligesom når vi laver kommunikation generelt. Man kan også bruge billedet med et timeglas: Kommunikationsbureauet bringer processen til det smalleste sted – en employer value proposition – hvorefter reklamebureauet kommer på banen, når platformen skal ud og leve.

Hvilke kompetencer mangler kommunikationsbureauet helt konkret?

Det er groft generaliseret at skrive fængende tekster og udvikle hele den visuelle side. Kommunikationsbureauet udvikler ofte første udkast til en budskabsplatform, og vores opgave er så at give budskaberne noget kant og gøre dem – forstå mig ret – mindre matematiske. Det er her den dygtige tekstforfatter kommer ind i billedet. Og apropos billeder, så udvikler en art director hele den visuelle side. Hvordan skal annoncer se ud? Hvad skal der ske på en hjemmeside? Hvordan skal vi se ud på en jobmesse, og kan man ’kampagne’ det nye employer brand internt og eksternt?  

Hvad er din opgave i et employer branding projekt?

Min rolle er normalt at ’overfase’ fra konsulenterne i RelationsPeople til det kreative team med en tekstforfatter og art director. Jeg har arbejdet sammen med RelationsPeople i 12 år og kender både personer og arbejdsmetoder. På den måde sikrer jeg, at analysen bliver sikkert overleveret til de kreative, og at vi får udviklet de kampagneleverancer, som kunden skal bruge.

Du har arbejdet med employer branding i 12 år. Kan du se en udvikling?

Ja, det er anderledes i dag på flere måder. For det første skal et employer branding projekt i dag tænkes digitalt fra starten. Og fordi vi har lært at bruge sociale medier, er der en forventning om, at en kampagne indeholder muligheder for aktivering. Altså at målgruppen på en eller anden måde er medskaber af kampagnen. Projekter er også blevet mere pragmatiske. Der er et stort fokus på, at tingene skal virke i praksis, og det er derfor en diskussion, som vi har helt i starten af et projekt med kunden. Endelig oplever jeg også et større mod. Netop fordi implementeringen indbefatter aktivering af målgruppen, skal kunderne slippe tøjlerne. Det kræver en hel del mod. 

Læs også vores interview med Martin Bøgelund Arvidsen, HR-chef for talent attraction og employer branding hos Topdanmark om hvordan man gør sit employer brand datadrevet.

Er der et employer branding projekt, som du er særligt glad for?

Der er heldigvis flere. Men hvis jeg skal fremhæve ét projekt, er det en employer branding platform og kampagne, hvor vi med RelationsPeople gav os selv det benspænd, at vi ikke ville bruge fotos. Virksomheden er global og ved ikke at bruge fotos undgik vi de diskussioner, der ofte er om fotos. Skal hvert marked tage egne fotos eller kan alle markeder bruge globale fotos? Det ender altid i en afvejning af kvalitet over for budget. Løsningen blev derfor helt grafisk og i øvrigt kun i to farver. Hvis man gik helt tæt på illustrationerne, kunne man se, at det, der først så ud som prikker, i virkeligheden var rigtig kode af 0 og 1-taller. Jeg skylder nok at sige, at det var en virksomhed i IT-branchen. Sådan en kreativ løsning kan jeg godt lide, fordi den både har en stærk appel til målgruppen, og samtidig er pragmatisk i forhold til kundens budget.

Er du interesseret i at lære mere om employer branding har vi udviklet en masterclass, hvor du får et indblik og helt konkrete værktøjer til at arbejde med employer branding baseret på mange års erfaring på tværs af brancher. Derudover har vi også samlet tips og indsigter i en ny artikelsamling, som du kan hente via formularen herunder.

Tilmeld nyhedsbrevKristian EibergArtiklerEmployer Branding

Hent vores artikelsamling om employer branding her

Artikel
Fra aktivitet til effekt: Sådan måler du dit employer brand strategisk
by Kristoffer Kej
Employer Branding
I vores dialog med virksomheder oplever vi, at det ofte er en udfordring at sætte de rigtige mål for employer branding-indsatsen. Derfor havde vi den 27. marts inviteret til webinar om måling af employer branding. Her får du de tre centrale pointer fra webinaret.
Event
Morgenbriefing: sådan når du de unge under 30
by Kristoffer Kej og Alexandra Infantino Charquero
Employer Branding
TikTok-generationen, zoomerne eller Gen Z. Der er mange betegnelser for gruppen af personer, der er født mellem cirka 1995-2012. De er kendt for mange ting, men først og fremmest, er det generationen, der synes, at arbejdsmarkedets spilleregler er en smule sus og delulu, og det er noget, de tidligere generationer highkey elsker at yappe om.
Artikel
Derfor skal kommunikatører forstå EU’s løndirektiv
RelationsPeople Kommunikationsbureau
by Kristoffer Kej
Employer BrandingIntern kommunikationLederkommunikation
Hvis du arbejder med intern kommunikation, ledelseskommunikation eller employer branding, så er der god grund til at holde skarpt øje med det EU-direktiv om løngennemsigtighed, som senest til sommer næste år bliver til dansk lovgivning.
EventTræning & workshops
Masterclass: Strategisk employer branding (venteliste)
Konsulenter hos RelationsPeople Kommunikationsbureau
by Kristoffer Kej
Employer Branding
Vi gennemførte i foråret 2024 en Masterclass om strategisk employer branding, som fik gode evalueringer af deltagerne. Vi vil gerne gentage succesen, hvis vi igen kan samle et hold af dygtige og videbegærlige employer branding ansvarlige.
Artikel
Er det en god idé at bruge ESG-budskaber i dit employer brand?
RelationsPeople Kommunikation og PR Bureau
by Alexandra Infantino Charquero
Employer BrandingESG
Budskaber om ESG spiller en afgørende rolle for tiltrækningen og fastholdelsen af medarbejdere, i hvert fald hvis man spørger de employer branding ansvarlige. Men budskaber om ESG er ikke nødvendigvis dem, de potentielle medarbejdere synes er vigtigst. Så hvad gør man?
Artikel
Holdning: Employer branding-indsatsen kan ikke alene drive arbejdet med at øge diversiteten
Employer Branding
by Anita Østergaard Sørensen
Employer BrandingHoldning
Vi har netop udgivet vores seneste rapport om employer branding-praksis ude i danske virksomheder. I vores undersøgelse har vi spurgt employer branding-professionelle ind til, hvordan man arbejder med strategi og måling, involvering af ledelsen, ESGs betydning for rekrutteringen, employee advocacy m.m.

RelationsPeople
Vester Farimagsgade 41
1606 København V

Tilmeld nyhedsbrev

Behandling af persondata

Skift cookieindstillinger

facebookinstagramlinkedin